Day 9 – 2015-12-29

Morgonvädret var inte lovande, det var varmt ute (det är ju faktiskt Florida) men rejält dimmigt. Väderleksrapporten lovade regn och åska, och kallare väder inom några dagar.

Innan jag vände runt och körde tillbaka ville jag göra ett försök och körde till Panama City. På vägen dit lade jag märke till att det på vissa områden finns strandområde, dock såg det inte ut att vara så djupa stränder.

 

Framme i Panaman City, som verkar vara en industristad, doften var inte så härlig, begav jag mig till Panama City Mall. Som det lilla jag sätt av staden, så var även shoppingcentrat i dåligt skick. Jag hittade ändå ett par trevliga butiker där jag kunde shoppa lite kläder.

 

Det var dags att äta brunch, googling gav inte mycket men jag fann ett ställe på Panama City Beach, Jeannie’s One Stop Diner (14664 Front Beach Rd, Panama City Beach). Stället var en diner, litet, gammalt och slitet. Maten var amerikansk, bra fyllnadsgrad, friterat, stekt, kött, ost. Det bästa var Jeannie och hennes kollegor som gav en underbar värme och god service.

 

Det hade börjat regna igen så jag beslöt mig för att köra tillbaka. Det var en ort som jag missat söder om Tallahassee som jag läst om, Apalachicola. Det var en charmig liten fiskeby, fisketurismen syntes väl. Det fanns ett litet centrum med ett mindre antal butiker och restauranger. När jag var på väg tillbaka fann jag av en slump Oyster City Brewing Company (17 Ave Dr, Apalachicola). Jag hade druckit deras öl tidigare, nu fann jag mikrobryggeriet. Skillnaden från Sverige är att bryggerierna i USA får sälja sin öl från sina lokaler.
Dags att bestämma sig för övernattningen. Jag funderade på att stanna i Apalachicola men det kändes inte rätt. Till slut åkte jag österut, förbi Tallahassee och beslutade mig för Jacksonville. Det skulle dock ta rätt många timmar så jag valde Lake City istället. Ett billigt motell American Best Value Inn. Efter två försök har jag nu lyckats med att få kackerlackor på båda motellen jag bott på. Det verkar som att billigt = ohyra.